Col·lecció 2019 de Santos: noves tendències en disseny de cuines

El blog Arquitectura Singular, així com les revistes Interiores y Arquitectura y Diseño, han revista les últimes tendències en disseny de cuines, recolzant-se en les novetats en mobiliari incloses en la Col·lecció 2019 de Santos.

 

Cuines obertes a la resta de la llar

Una de les principals tendències és l’obertura de la cuina a la resta de la llar. Aquesta cambra no es contempla exclusivament com un lloc de treball, sinó també per reunir-se i conviure. A més, la fusió d’ambients reforça la sensació d’amplitud dels espais, un factor clau en habitatges de dimensions reduïdes.

El mobiliari de cuina Santos, amb les seves línies netes i estilitzades, s’integra amb naturalitat en tota mena d’arquitectures i interiorismes. A més, la possibilitat de mostrar o amagar els interiors dels mobles permet que la cuina canviï d’aspecte, adaptant-se a la funció que desenvolupa en cada moment.

 

Cuines pràctiques i organitzades

La superfície mitjana dels habitatges tendeix a reduir-se, però no les necessitats d’espais per emmagatzemar, treballar i gaudir en família. La falta d’espai, sumada a l’escasetat de temps, fa necessari comptar amb un equipament de cuina pràctic i funcional, que faciliti les feines, l’organització i l’accés als continguts.

La combinació d’illes i armaris columna permet reunir tot el que és necessari per cuinar i emmagatzemar de forma compacta i organitzada, oferint les màximes prestacions en el mínim espai. Els calaixos i gavetes d’extracció total, ubicats en la zona més ergonòmica pels usuaris, ofereix gran capacitat per guardar els elements els quals es fan servir amb més freqüència.

Destaca en aquest sentit el nou calaix sòcol de Santos que, en prolongar la capacitat dels mobles fins a terra, aprofita tota l’alçada i profunditat disponible sota el taulell de cuina. D’aquesta forma, és possible comptar amb fins a quatre nivells d’emmagatzematge fàcilment accessibles.

Cuines úniques i personals

Cada cop més, els usuaris desitgen que els espais que habiten siguin una extensió de la seva personalitat. Per això, cobra especial importància la possibilitat d’adequar el mobiliari a les preferències i necessitats concretes de cada persona.

Els interiors dels armaris columna i escamotejables de Santos són totalment personalitzables, combinant tota mena d’acabats per cos, costats, prestatges, part de darrere, taulell i frontal del calaix. Els calaixos cuberters també s’adapten als hàbits de l’usuari, en comptar amb una base modular sobre la qual es poden integrar i combinar tota mena d’accessoris de cuina: separadors per coberts, safates, taules, porta-ganivets, porta-espècies, porta-rotllos, etc. En les gavetes, l’accessori plater permet guardar la vaixella de forma segura i ordenada, la capsa contenidora ajuda a classificar continguts sense restar gairebé capacitat.

Pel que fa als materials i acabats, guanyen protagonisme els naturals – fusta, pedra i marbre -, o bé els sintètics amb aspecte i tacte natural i realista.